Försäkringsdistributör Roller och ansvar 2021 lanserad!

Försäkringsdistributör Roller och ansvar 2021

Utbildningen med efterföljande test vänder sig till dig som vill genomföra en relevant och aktuell utbildning i syfte att kunna medverka i försäkringsdistribution. Kursen är avsedd för personer som ska medverka i distribution av standardiserad konsumentförsäkring inom sakförsäkringsområdet där säljprocess, information till kund mm är standardiserat och framtaget av annat försäkringsföretag eller försäkringsförmedlarföretag och personen gör ingen egentlig rådgivning angående försäkring.

Årets utbildning uppgår till ca 9 timmar och kan tillgodoräknas i kravet om årlig fortbildning.

Utbildningen berör inom Försäkringsdistribution viktiga delar så som t.ex. syfte och tillämpning av lagen om försäkringsdistribution, god försäkringsdistributionssed och tillstånd samt registreringsplikt för försäkringsförmedlare. Inom Juridik ingår t.ex. lagstiftning och definitioner enligt försäkringsavtalsrättslagen (FAL), hantering av kundens risker och försäkringsbolagets försäkringsrisker, skadereglering, socialförsäkringsrätt, konsumenträtt och skatterätt.

Läs mer och anmäl dig redan idag!

Försäkringsdistributör Roller och ansvar

Fler nyheter

Stefan Cederbrand
Utveckla din säljgrupp tillsammans med Stefan

Nu fyller vi på vårt fortbildningsutbud med två fysiska kurser. 

Läs hela artikeln
Nu blir InsureEd än fler

Det är oerhört glädjande att Veronica Söderström med stor erfarenhet från att leda och producera E-utbildningar valt att ansluta sig till InsureEd.

Läs hela artikeln
Stefan Cederbrand ansluter till InsureEd

Vi är otroligt smickrande att Stefan med sin starka anknytning till branschen, brinnande intresse och energi och starka vilja att skapa utbildningsmöjligheter vill fortsätta denna resa med oss!

Läs hela artikeln
Har du erfarenhet av försäkringsdistribution och vill bidra till andra människors utveckling?

Kom och förstärk vårt team ytterligare. InsureEd söker nu dig som har erfarenhet av försäkringsbranschen och mötet, samtal med kund.

Läs hela artikeln